Sunday 25 September 2011

Barnerommet slik det er nå :)

Tenkte jeg skulle poste noen bilder av slik barnerommet nå ser ut. Rommet er ikke så stort, ca 220*350 og har ikke mindre enn to dører(!) og ett vindu. Da huset ble bygget så var det boligmangel og man fikk tilskudd om man bygget hus med utleie. Det rommet var ment som hybel til utleie, og hadde derfor kun dør ut i yttergangen. Utpå 60-tallet en gang så ble det innlemmet i resten av leiligheta, men døra ut ble beholdt. For vår del så har den blitt beholdt fordi det er greit å slippe å gå gjennom rommene når man har gjester. Men det gjør rommet litt vanskeligere å innrede. Før vi fikk barn så fjernet vi all panel som var på veggene, la nytt gulv (oljet eikeparkett fra Kährs, samme som vi har i hele leiligheten med unntak av badet) og malte alt hvitt.

Vi var nødt til å bygge en liten kasse for å skjule baksiden av sikringsskapet og rørene opp til dette. Kassen og veggen mot vinduet har vi malt i en utrolig fin, dyp lillafarge (NCS: S 5040 R50B). Senga er svigerfars, mannen brukte den da han var liten - våre barn har dog ikke sovet noe særlig i den, de foretrekker "storsenga" ;) Lampa over senga er kjøpt på bruktbutikk i Trondheim. For å få plass til mer oppbevaring så har jeg satt en Expedithylle fra IKEA foran døra som går ut til yttergangen. Den brukes jo ikke i det daglige. Furudøra går inn til det som nå er vårt soverom, døra skal males (eller aller helst byttes ut, har desverre ikke orginaldør som passer, døråpningen er litt mindre enn resten).


Bordet og stolene er kjøpt på loppis, de er visstnok fra IKEA fra slutten av 70-tallet. Jeg ble så glad da jeg så de, for jeg har en lik rød stol fra da jeg var liten. Herlig å ha ett sett :) Bordplata var litt herpa, så jeg dekket den med en voksduk på Stoff og Stil. Wallstickersene er fra Søstrene Grene.


Jeg digger de hvite boksene, Montana-wannabes fra IKEA. Har kledd bakplata med papir fra Blafre, synes det ble veldig fint! Innerst i rommet har vi satt opp IKEA kjøkkenskap oppunder taket for å ha oppbevaring av håndklær, sengetøy og viktige papirer. Malm-kommodene skjuler klærne til begge ungene, og innerst i hjørnet fikk vi plass til lekekjøkkenet.

Som dere ser så er det ikke allverdens med plass, å sette inn en køyeseng hadde gjort det altfor trangt rett og slett. Så når vi skal bytte rom så vil senga vår stå med langsiden under skapene, også skal vi sette opp et klesskap slik at vi får plass til klærne våre, foran den kassa. Den ene kommoden får vi muligens plass mellom senga og døra inn til det som vil være barnerommet.

Vi beholder lillafargen, orker ikke 3-4 strøk for å dekke den, så bytter vi ut de grønne skapdørene med noen hvite. Også tror jeg vi skal legge Dandelion Clock-tapeten fra Sanderson i gold&mauve, på veggen under skapene. Det er yttervegg og den blir ganske kald på vinteren ;) Har bestilt prøve på den for å se om den faktisk vil matche lillafargen, håper virkelig det! :)

Men nå er det tid for familiesøndag her. Sola skinner, det er nydelige farger på trærne og alt i alt en fin høstdag!

Saturday 24 September 2011

Planer til til for å forandres?

Planer går ikke alltid slik man hadde tenkt gitt. Dagene alene ble plutselig til dager sammen med febersyk liten gutt, og dermed lite male- og bloggetid. Men maling er kjøpt inn, og på mandag! Da setter jeg i gang! :)

Vi holder for tiden på å planlegge neste store oppussingsprosjekt her hjemme, så veldig stort er det ikke, men det krever noen liter maling og litt tapeter ;) Vi bor jo på 65 kvm med to soverom. Fram til nå har hele familien kost seg på det "store" soverommet, mens det lille har blitt brukt som lekerom det siste halve året. Før det var det kontor/gjesterom/roterom/bod...

Men nå begynner ungene å bli såpass store at de trenger litt mer plass, og snuppa ønsker seg skikkelig en køyeseng! Det lille soverommet har ikke plass til seng uten at det blir veldig lite gulvplass igjen og/eller senga står foran vinduet. Og siden det lille soverommet ligger innenfor det store, så er det mer praktisk at vi bruker det lille som soverom. Vi skal jo bare ha plass til senga og et dobbeltskap til klær.

Fikk kjøpt en familiekøye i furu på finn.no til 200 kr, røverkjøp! Veldig greit med 120 cm seng nede, da har vi jo plass til gjester. Senga skal selvsagt males, men i hvilken farge er utfordringen? For jeg er på tapetjakt, og kan ikke finne farger før tapeten er kjøpt inn ;)

Er en utfordring å finne noe som både passer til frøken "jeg elsker rosa, prinsesser og Hello Kitty" og til lillebror som foreløpig ikke bryr seg så mye ;) Jeg fallt skikkelig for "Robots Classic" av Aimée Wilder, men for en pris?!? Koster $165 for 4.5 meter, vi må ha tre slike pakker og da kommer atpåtil portoen på $120 + moms/gebyr her i Norge. Helt uaktuelt, desverre. Nå passer den egentlig til gardina og noen av møblene vi har, men det kunne jeg levd med ;)

Hvis noen har tips til tapet så er det bare å komme med de, for jeg føler jeg ikke finner noe. ideellt sett så vil jeg ha noe annet enn hvit bakgrunn, men det er vanskelig å finne gitt. Også hadde det jo vært greit om den passa til gardinene som er sydd av dette stoffet fra IKEA, og til lekekjøkken/stol/hylle i rødt. Kravstor? Jeg? Skjønner ikke hva du snakker om ;)

Tenker jeg legger inn bilder fra barnerommet i morgen, både jeg og snuppa er veldig fornøyd med det, jeg burde bare ha innsett at vi burde bytta rom litt før ;)

Tuesday 20 September 2011

Når katten er borte...

Mannen er i Tromsø med jobben, og da passer det jo fint å endelig få gjort noe jeg har tenkt på lenge? Jeg er så lei at alle veggene er hvite, jeg må ha litt farge i tilværelsen! Og nå som høstmørket kommer så passer det fint med litt mørkere nyanser. Så da er planen å male den ene endeveggen i stua, og omøblere litt:

Akkurat nå står TVen foran det ene vinduet (TV-benken synes såvidt nede til venstre), det ble gjort slik fordi jeg ikke hadde tid til å skru ned Stringhylla før jul. Opprinnelig så stod TVen på motsatt side og sofaen stod der hvor TVen står i dag.

Da vi skulle ha inn juletreet i fjor så innså jeg at det var overhode ikke plass til det, da ville vi fått granbar i sofane ;) Så derfor måtte jeg omøblere i all hast. Og ved å ha sofaen på kortveggen så fikk den lille stua vår veldig mye mer gulvplass, noe som er veldig godt å ha når man har to små. Men å ha TVen foran et vindu er langt fra ideellt. Så nå skal Stringhylla flyttes over til den andre siden av sofaen og TV-benken skal tilbake til der den opprinnelig stod. Og alt ledningsrotet i kroken skal få plass i nederste hylla på Stringhylla, da blir det plutselig langt enklere å vaske!

Hvilken farge jeg har tenkt på veggen? Petrol! Fantastiske petrol! Nærmere bestemt S5540-B10G. Den er ganske mørk, men jeg tror det kommer til å bli utrolig fint og gjøre mye for rommet. Synes petrol og teak er så utrolig fint sammen, så jeg gleder meg til å montere opp Stringhylla på veggen igjen

Så nå må jeg bare få pakket ned alt, montere ned hylla og sparkle hullene, så blir det maling i morgen! :)

Thursday 15 September 2011

Ny pute i sofaen

















I helga var jeg på loppis, fant ikke all verdens, men litt herlig retrostoff i grønt fikk bli med hjem. Desverre ikke 100% naturlige fibre, og rimelig ekkelt å klippe i, men det funker som putetrekk. Så i dag fant jeg fram overlocken og et grønt bomullsstoff til baksiden og fikset kjapt et nytt putetrekk. At det passet *så* godt sammen med gardinene mine tenkte jeg ikke på før jeg faktisk så puta ferdig. Ikke alltid like enkelt å se ting før de er på plass.

Den orange puta er kjøpt på loppis i fjor, og er mest sannsynlig et Plus-produkt. Det ligner hvertfall veldig på andre stoffer jeg har funnet og sett som er fra Plus. Liker den veldig godt selv om jeg ikke har så mye annet orange. For dere som ikke kjenner til Plus, så var det et brukskunstorganisasjon lokalisert i Fredrikstad. På 60-tallet ble Plus internasjonalt kjent for sine nyskapende design. Flere av Norges store designnavn fra denne tiden var sentrale i Plus, bla. smykkedesignerene Tone Vigeland og Anna Greta Eker, glasskunstneren Benny Motzfeldt, møbeldesigner Torbjørn Afdal og mange flere.

Monday 12 September 2011

På valgdagen

Forrige helg var jeg på Designers Saturday, en designhappening som holdes hvert andre år. Kort fortalt så er showroomene åpne og det går busser mellom de forskjellige stedene. Så får man migle litt med likesinnede, sett og prøvd nyheter, og drukket og spist godt ;)

På bussen mellom to steder så så jeg The Grand Ol'Man av norsk industridesign, Tias Eckhoff. Jeg hadde innmari lyst å si noe til han, takke han for alt han har skapt i løpet av karrieren, men bussen var stappfull og jeg ble vel litt "starstruck" der jeg stod... ;)

For de som ikke kjenner til Tias Eckhoff så er han altså en norsk industridesigner, han jobbet for Porsgrunds Porselænsfabrik fra 1949-1960, de siste 7 årene som kunstnerisk leder. Han har formgitt flere bestikk for Georg Jensen og Norsk Stålpresse (sistnevnte er oppkjøpt av Stelton), hvor Maya nok er det mest kjente. I tillegg til dette har han bla. forgitt nøkler for Trio Ving, kunstglass for Hadeland glassverk, stablestoler og bord osv. Han ble utnevt til kommandør av St Olavs Orden for innsats for norsk industridesign i 2006.

Her hjemme hos oss så brukes flere av hans design i det daglige. Serien Glohane er et ildfast servise som kom i tre farger: petrol, gul og sort. Det finnes i mange deler inkl fat, bakeboller og kaffekanne, men vi har stort sett valgt å kun samle på boller med lokk og terriner. Rett og slett fordi de er superpraktiske og veldig fine. Vi bruker de til å steke mat i, og til å servere fra.

Stålbestikket Maya har vel mange vært borti, det er en av bestselgerene til Norsk Stålpresse og produseres fremdeles (nå av Stelton). Jeg synes det ligger så godt i hånda, også er det utrolig fint.

Vi har også mange deler fra serviset Riflede. Det er bare så vakkert. Tynn, tynn hvit porselen med en enkel dekor. Vi har noen fat vi bruker i det daglige, mens koppene tas kun fram ved spesielle anledninger siden de er så skjøre at må håndvaskes.

Som dere skjønner så er det ikke daglig jeg drikker teen min fra disse vakre koppene, men jeg tenkte at i dag var en fin dag for det. Det er høst og ute skinner sola, og jeg sitter inne og koser meg med nyeste Family Living, og på toppen av det hele så er det jo valgdag! Og det er en like god anledning som en hvilken som helst annen!


Ha en god valgdag alle sammen, husk å bruke stemmeretten din!

Sunday 11 September 2011

Velkommen til gode rom :)

Etter å ha hatt bloggepause i noen år så har jeg lenge tenkt på at det var på tide å starte opp igjen. Det er jo så mye jeg kunne tenke meg å dele med andre :)

Jeg er interiørarkitekt, og denne bloggen vil hovedsakelig handle om interiør. Jeg bor i halvparten av tomannsbolig fra 1956 sammen med mannen min, Bård, og våre to småtroll på 2,5 og 1 år. Vi har ikke veldig god plass, 65 kvm på fire er ikke veldig stort, men enn så lenge så blir vi her.

Når det kommer til stil så vil jeg si at min stil som designer ikke er helt den samme som den vi har hjemme. Flere årsaker til det, men en av de er rett og slett at det er ikke bare jeg som bor her hjemme, i tillegg så er det jeg trives med ikke nødvendigvis det som fungerer i mer offentlig miljø. Men klart, det er jo noe som bare faller meg naturlig: jeg bruker mye naturmaterialer, liker å ha mest mulig rene linjer, lyse vegger og lite nips. Jeg er miljøfokusert, både i forhold til gjenbruk, men spesielt i forhold til å velge miljøvennlige materialer med lang levetid. Jeg er veldig glad i farger, har brukt mye sterke og fine farger i klær i mange år, mens det først er de siste årene at jeg har begynt å blande dette inn i interiøret. Jeg elsker tekstiler fra 60-70-tallet, sterke farger og herrrrlige mønster

Jeg har en veldig designinteressert mann. Han samler på (hovedsakelig norsk) design fra 50-/60-tallet, mye kunstglass, emalje, belysning og møbler. Vi går mye på loppis sammen, har naturlig nok blitt litt mindre av det etter at vi fikk barn, men vi liker mye av de samme tingene. Uten han så hadde nok stilen her hjemme vært veldig anerledes, selv om jeg allerede før jeg traff han likte teak og retro.

Så hvordan definerer jeg stilen vi har hjemme? En slags moderne retro kanskje. Rene hvite vegger, eikeparkett på gulvet og uten listverk i tak (huset er i mur og er laget for at man ikke skal ha listverk). Innredet med designklassikere fra 50-60-tallet kjøpt på loppemarked, Fretex, Ebay og diverse bruktbutikker, blandet med basismøbler fra IKEA. Og med en og annen fargeklatt innimellom av tekstiler, vaser boller ol.

Håper du vil trives her på glade rom, og at du kommer igjen :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...