Tuesday 18 October 2011

Høst = kosetid!

Ute er det hustrig, ikke så kaldt akkurat nå, men det blåser og regner, og det frister rett og slett ikke å gå ut! Og da er det jo den perfekte tid å bake litt på.



Disse cookiesene er verdenes beste, uten tvil! Oppskriften er fra et britisk matmagasin, jeg plukket den opp da jeg bodde i UK. De inneholder alt som er godt, og bør nok ikke inngå i det daglige kostholdet gitt, men en gang i blant er det jo greit ;)

Triple Choc Chip Cookies
100 gram melkesjokolade

100 gram hvit sjokolade
100 gram kokesjokolade (ikke 70%, den flyter ut)
150 gram brunsukker

150 gram smør
3/4 vaniljestang (evt 1 ts vaniljesukker)

1 egg

3 ss lys sirup
225 gram hvetemel

3 ss bakekakao

1,5 ts bakepulver


Ingrediensene bør være romtempererte.


Del opp sjokoladen i passe store biter.
Bland smør, brunsukker og frøene fra vaniljetangen/vaniljesukker sammen. Tilsett egg og sirupen, og rør godt sammen i ca 2 minutter. Sil så inn hvetemelet, bakepulveret og kakaoen. Bland inn sjokoladebitene.

Del deigen inn i ca 30 like store deler (omtrent på størrelsen av en valnøtt), legges på bakepapir. La det være rom rundt slik at de kan flyte utover.
Stekes på 180 grader i ca 7-8 min, skal være myke. Smaker best etter å ha stått kaldt en stund slik at sjokoladebitene stivner.


Koppen er fra Staffordshire, har to stykker til i grønt og lilla, tekanna er fra Arabia,
designet av Ulla Procopé, og fatet er fra Figgjo Verde, designet av Johan Verde.

Nå skal jeg kose meg med cookies og te på en helt vanlig tirsdag, viktig å kose seg litt av og til!

2 comments:

  1. Hmm, visste jeg burde gått en kveldstur ;).

    ReplyDelete
  2. Aaah, det såg berre nydeleg ut! Må bake cookies ein dag, altfor lenge sidan sist! Og alltid kjekt å prøve ny oppskrift!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...