Sunday, 25 September 2011

Barnerommet slik det er nå :)

Tenkte jeg skulle poste noen bilder av slik barnerommet nå ser ut. Rommet er ikke så stort, ca 220*350 og har ikke mindre enn to dører(!) og ett vindu. Da huset ble bygget så var det boligmangel og man fikk tilskudd om man bygget hus med utleie. Det rommet var ment som hybel til utleie, og hadde derfor kun dør ut i yttergangen. Utpå 60-tallet en gang så ble det innlemmet i resten av leiligheta, men døra ut ble beholdt. For vår del så har den blitt beholdt fordi det er greit å slippe å gå gjennom rommene når man har gjester. Men det gjør rommet litt vanskeligere å innrede. Før vi fikk barn så fjernet vi all panel som var på veggene, la nytt gulv (oljet eikeparkett fra Kährs, samme som vi har i hele leiligheten med unntak av badet) og malte alt hvitt.

Vi var nødt til å bygge en liten kasse for å skjule baksiden av sikringsskapet og rørene opp til dette. Kassen og veggen mot vinduet har vi malt i en utrolig fin, dyp lillafarge (NCS: S 5040 R50B). Senga er svigerfars, mannen brukte den da han var liten - våre barn har dog ikke sovet noe særlig i den, de foretrekker "storsenga" ;) Lampa over senga er kjøpt på bruktbutikk i Trondheim. For å få plass til mer oppbevaring så har jeg satt en Expedithylle fra IKEA foran døra som går ut til yttergangen. Den brukes jo ikke i det daglige. Furudøra går inn til det som nå er vårt soverom, døra skal males (eller aller helst byttes ut, har desverre ikke orginaldør som passer, døråpningen er litt mindre enn resten).


Bordet og stolene er kjøpt på loppis, de er visstnok fra IKEA fra slutten av 70-tallet. Jeg ble så glad da jeg så de, for jeg har en lik rød stol fra da jeg var liten. Herlig å ha ett sett :) Bordplata var litt herpa, så jeg dekket den med en voksduk på Stoff og Stil. Wallstickersene er fra Søstrene Grene.


Jeg digger de hvite boksene, Montana-wannabes fra IKEA. Har kledd bakplata med papir fra Blafre, synes det ble veldig fint! Innerst i rommet har vi satt opp IKEA kjøkkenskap oppunder taket for å ha oppbevaring av håndklær, sengetøy og viktige papirer. Malm-kommodene skjuler klærne til begge ungene, og innerst i hjørnet fikk vi plass til lekekjøkkenet.

Som dere ser så er det ikke allverdens med plass, å sette inn en køyeseng hadde gjort det altfor trangt rett og slett. Så når vi skal bytte rom så vil senga vår stå med langsiden under skapene, også skal vi sette opp et klesskap slik at vi får plass til klærne våre, foran den kassa. Den ene kommoden får vi muligens plass mellom senga og døra inn til det som vil være barnerommet.

Vi beholder lillafargen, orker ikke 3-4 strøk for å dekke den, så bytter vi ut de grønne skapdørene med noen hvite. Også tror jeg vi skal legge Dandelion Clock-tapeten fra Sanderson i gold&mauve, på veggen under skapene. Det er yttervegg og den blir ganske kald på vinteren ;) Har bestilt prøve på den for å se om den faktisk vil matche lillafargen, håper virkelig det! :)

Men nå er det tid for familiesøndag her. Sola skinner, det er nydelige farger på trærne og alt i alt en fin høstdag!

1 comment:

  1. Synes de har fått utnytta barnerommet veldig bra, det ser ikkje trangt ut på bileta i alle fall! Og så lurt å henge kjøkkenskap høgt på veggen. Kanskje vi skal kopiere det til vårt rom, ungane har ganske stor boltreplass, men foreldresoverommet er ganske lite (og vanskeleg å møblere pga skråtak).

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...